© Ulvsborgens Venner, Toftholmvej 66. 4550 Asnæs
Mad i middelalderen
Mad i middelalderen var både velsmagende og lækker. Adlen havde adgang til et væld af krydderier, sukker, honning, hvede og mandler, men for de
fleste bestod den daglige kost af af kød og brød, grød, supper og gryderetter.
Selvom de fine krydderier som f.eks kardemomme, stjerneanis, kanel, peber, koriander og safran ikke var tilgængelige for de fleste, så var der
masser af smagfulde urter at hente i naturen.
Vi har masser af muligheder for at spise middelalder-rigtigt mens vi formidler. Gå efter grove grønsager, kål, korn/grød, brød, kød/pølse, æg, smør,
ost, æbler, pærer og blommer (undgå kartofler, tomat, agurk og eksotisk frugt og grønt).
Du kan læse mere på linket herunder eller i nogle af de mange
gode kogebøger der er tilgængelige. Tjek på biblioteket, en del af
dem er udsolgt fra forlaget. Titlerne herunder er kun et udpluk af,
hvad der er at finde.
Gode bøger og et link
•
Bi Skaarup og Henrik Jakobsen: Middelaldermad
•
Bente Leed: Danskernes mad i middelalderen
•
Hans Veirup: Til taffel hos Kong Valdemar
•
Karin Collstrup: Bålmad for moderne vikinger
•
Anette Eckmann: Naturens Spisekammer
•
Jim Lyngvild: Mit vilde vikingekøkken
•
Link til danmarkshistorien.dk om mad og drikke i middelalden