© Ulvsborgens Venner, Toftholmvej 66. 4550 Asnæs
Ulvsborgens Venner   Støtteforening til Ulvsborg Historisk Værksted
Mad i middelalderen Mad i middelalderen var både velsmagende og lækker. Adlen havde adgang til et væld af krydderier, sukker, honning, hvede og mandler, men for de fleste bestod den daglige kost af af kød og brød, grød, supper og gryderetter. Selvom de fine krydderier som f.eks kardemomme, stjerneanis, kanel, peber, koriander og safran ikke var tilgængelige for de fleste, så var der masser af smagfulde urter at hente i naturen. Vi har masser af muligheder for at spise middelalder-rigtigt mens vi formidler. Gå efter grove grønsager, kål, korn/grød, brød, kød/pølse, æg, smør, ost, æbler, pærer og blommer (undgå kartofler, tomat, agurk og eksotisk frugt og grønt). Du kan læse mere på linket herunder eller i nogle af de mange gode kogebøger der er tilgængelige. Tjek på biblioteket, en del af dem er udsolgt fra forlaget. Titlerne herunder er kun et udpluk af, hvad der er at finde.
Gode bøger og et link Bi Skaarup og Henrik Jakobsen: Middelaldermad Bente Leed: Danskernes mad i middelalderen Hans Veirup: Til taffel hos Kong Valdemar Karin Collstrup: Bålmad for moderne vikinger Anette Eckmann: Naturens Spisekammer Jim Lyngvild: Mit vilde vikingekøkken Link til danmarkshistorien.dk om mad og drikke i middelalden
© Ulvsborgens Venner, Toftholmvej 66. 4550 Asnæs
Ulvsborgens Venner   Støtteforening til Ulvsborg Historisk Værksted
Mad i middelalderen Mad i middelalderen var både velsmagende og lækker. Adlen havde adgang til et væld af krydderier, sukker, honning, hvede og mandler, men for de fleste bestod den daglige kost af af kød og brød, grød, supper og gryderetter. Selvom de fine krydderier som f.eks kardemomme, stjerneanis, kanel, peber, koriander og safran ikke var tilgængelige for de fleste, så var der masser af smagfulde urter at hente i naturen. Vi har masser af muligheder for at spise middelalder-rigtigt mens vi formidler. Gå efter grove grønsager, kål, korn/grød, brød, kød/pølse, æg, smør, ost, æbler, pærer og blommer (undgå kartofler, tomat, agurk og eksotisk frugt og grønt). Du kan læse mere på linket herunder eller i nogle af de mange gode kogebøger der er tilgængelige. Tjek på biblioteket, en del af dem er udsolgt fra forlaget. Titlerne herunder er kun et udpluk af, hvad der er at finde.
Gode bøger og et link Bi Skaarup og Henrik Jakobsen: Middelaldermad Bente Leed: Danskernes mad i middelalderen Hans Veirup: Til taffel hos Kong Valdemar Karin Collstrup: Bålmad for moderne vikinger Anette Eckmann: Naturens Spisekammer Jim Lyngvild: Mit vilde vikingekøkken Link til danmarkshistorien.dk om mad og drikke i middelalden